رفتن به محتوای اصلی

اشباعِ آموزشی، کودکان را کتاب‌گریز می‌کند.

معصومه یزدانی به آموزشی بودن کتاب‌های مهارتی اشاره، و این رویکرد را در کتاب‌گریزی کودکان مؤثر دانست.

به گزارش روابط عمومی انتشارات فنی ایران (کتاب‌های نردبان)، این نویسنده که خبر از انتشار اثر جدید خود « الان الان برمی‌دارم» از مجموعه ی شوتک می داد، بیان کرد: «درحال‌حاضر کودکان ایرانی از حجم زیاد مواد آموزشی اشباع شده‌اند. در خانه، مهدکودک و مدرسه، پای تلویزیون، خانه ی پدر‌بزرگ و مادربزرگ و خاله و عمه و … همه می‌خواهند معلم و آموزش‌دهند‌ه‌ی کودکان باشند. برای همین با اعتقاد زیادی که به نقش مهم آموزشی داستان دارم اما شدیداً معتقدم که این نقش را به عهده‌ی جذابیت ادبی داستان بگذاریم و از دادن پیام و اندرز پرهیز کنیم.»

یزدانی توجه به هوشمندی مخاطب امروزی را ضروری دانست و افزود: «بچه‌های امروز به قدری باهوشند که پیام‌های آموزشی پنهان در لایه‌های دوم و سوم داستان را هم متوجه شده و به آن واکنش نشان می‌دهند؛ برای همین اگر داستان جذاب باشد و در لایه های زیرین و پس ذهن نویسنده و ناشر هدف آموزش مهارت را دنبال کند، تأثیر بهتری خواهد داشت.»

این مؤلف درباره‌ی اثر جدید خود گفت: « مجموعه‌ ماجراهای شوتک، مجموعه‌ای سیزده جلدی است که با هدف آموزش غیرمستقیم مهارت‌های زندگی به کودکان گروه سنی الف و ب نوشته شده است. تمام داستان‌های این مجموعه بر اساس اصول روانشناسی و تربیت کودک خلق شده و آقای حسین ناصری مشاور علمی این مجموعه بودند.»

یزدانی گفت: « ماجراهای شوتک در ابتدا ماجراهای فرید و مامانش بود که وقتی پسر من پنج ساله بود برای آموزش غیر مستقیم برخی از مهارت‌ها برایش می‌نوشتم. در سال 93  که به همراه عده‌ای دیگر از دوستان نویسنده برای تألیف کتاب‌هایی با هدف مهارت زندگی در انتشارات فنی دعوت شدم، این مجموعه را طبق نکات علمی روانشناسی و تربیتی بازنویسی و تکمیل کردم. نام فرید و مادرش هم به ماجراهای شوتک تغییر کرد چون در بازنویسی، جهان داستانی رئال به دنیای فانتزی توپ‌ها تغییر یافته بود، اما در مرحله‌ی تصویرگری با توجه به نظر آقای کلهر نیا مدیر هنری وقت انتشارات، تبدیل به موجودات فانتزی غیر از توپ شدند و در نهایت مجددا تبدیل به شخصیت‌های انسانی شدند، اما نام مجموعه و کارکترها تغییر نکرد.»

نویسنده ی آثاری همچون لاک‌پشت و مرغابی‌ها و ماجراهای پیشی کوچولو درباره‌ی ارائه‌ی کتاب‌های کار جهت مشارکت بزرگسالان در یادگیری فرزندان عنوان کرد: «کتاب کار چیزی است که به مذاق بزرگترها خوش می‌آید، اما بچه‌ها ترجیح می‌دهند بازی کنند و با بازی یاد بگیرند. اگر این لذت بین کودک خردسال و بزرگتری که کتاب را برایش می‌خواند مشترک باشد آموزش دوسویه هم اتفاق می‌افتد؛ درواقع می‌شود در بخشی از کتاب‌های مهارت‌های زندگی برای گروه‌های سنی الف و ب، بخش کوتاه آموزشی گذاشت تا بزرگترها در جریان هدف و شیوه‌ی رفتار باشند و بیشتر رفتار خودشان را در مواجه با کودک کنترل کنند. اما از آنجایی که از آموزش هم گریزی نیست می‌توان از داستان‌های موفق در زمینه‌ی آموزش مهارت‌های زندگی‌، نسخه‌های داستان و کار جهت استفاده در مراکز آموزشی مانند مهدکودک‌ها و پیش‌دبستانی‌ها استفاده کرد. در این صورت کودکان در فضای آموزشی می‌توانند همراه با لذت داستان، آموزش وتمرین هم داشته باشند.»

گفتنی است کتاب « الان الان برمی‌دارم» که توسط گلریز گرگانی تصویرگری شده و ۹ هزارتومان قیمت دارد ِ، به مسئله‌ی شلختگی و رعایت نظم می‌پردازد. قهرمان داستان وسایل ضروری‌اش را جای درست و دردسترس نمی‌گذارد و به مشکلاتی برخورد می‌کند.

لازم به ذکر است که هر کتاب از این مجموعه به یکی از مسایلی می‌پردازد که کودک در تعاملات اجتماعی خود به آن نیازمند است.

برای این نوشته 0 نظر ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برگشت به بالا
سبد خرید
  • هیچ محصولی در سبدخرید نیست.