آیین اختتامیه سومین دوره جایزه سپیدار برگزار شد.

# تاریخ انتشار 1402/06/04
# 286 بازدید
# مدت زمان مطالعه 0 دقیقه
sepidar-final

سپیدار شمع های سه سالگی اش را فوت کرد.

سومین جشنواره ی محیط زیستی سپیدار درحالی به کار خود پایان داد که سید رضا صالحی امیری، احمد مسجدجامعی،شفیق شرق« رایزن فرهنگی افغانستان»، زهرا صدراعظم نوری،مصطفی رحماندوست،مناف یحیی پور، محمدعلی شامانی ، محمود آموزگار، حمیدرضا شاه آبادی و..... تنها بخشی از مقامات و مسوولانی بودند که در جمع کودکان و نوجوانان دوستدار محیط زیست حضور یافته بودند.

به گزارش دبیرخانه دائمی سپیدار، بعدازظهر یازدهم آذر ۱۳۹۶ سالن بهنام محمدی مرکز آفرینش های فرهنگی هنری کانون میزبان مقامات، نویسندگان،‌شاعران و از همه مهم تر کودکان و نوجوانان بود.


در این مراسم ضمن تجلیل از برگزیدگان و تقدیرشدگان بخش کودک و نوجوانان، از خالقان بزرگسال سه شعر و سه داستان تقدیر شد. همچنین برنده ی نخستین کارگاه کتاب تصویری سپیدار نیز در این مراسم معرفی شد.
براساس این گزارش در بخش شرکت کنندگان کودک و نوجوان کانون ادبی کلمه-بچه های افغان از شهرستان قم، فاطمه و زهرا منصورسمائی، فرگل محمودی راد، رهام محمود از اهواز، مینو میرزاخانی، زهرا نورایی، نگار جام جم و عسل موسی پور از تهران در بخش داستان و شعر گروهی تقدیر شدند.


همچنین، موسسه تسکین، انجمن حمایت از کودکان سرطانی تبریز هم در بخش نقاشی و در گروه سنی کودک مورد تقدیر قرار گرفتند. علاوه بر این از فیلم مستند «قشم، زادگاه خزنده باستانی لاک پشت پوزه عقابی» ساخته کوروش سلیمانی مقدم و مهراس جابری تقدیر شد.


دیگر تقدیرشدگان در گروه سنی کودک و نوجوان عبارت بودند از: یاسین نظرلو و امیرعلی یاوری از تهران در بخش کاردستی بازیافتی محیط زیستی؛ علیرضا زینلی از قم و پانته آ خرسندی؛ محمدماهان حاجیان از قزوین در بخش فردی کودک. علاوه بر این ایمان شعبان به عنوان برگزیده بخش فردی نوجوان در زمینه داستان نویسی معرفی شد.


بهار آقایی پارسا از رشت، مریم رمضانی افرا از همدان، برگزیدگان بخش فردی داستان بودند و از نرجس بهرامی از بندرعباس به عنوان برگزیده بخش فردی نوجوان در گزارش مطبوعاتی و محمدمهدی صحرایی برگزیده بخش فردی نوجوان در کاردستی محیط زیستی بازیافتی تقدیر شد.


مریم پیروی از قزوین تقدیری بخش فردی نوجوان در زمینه شعر، دنیا اسکندرزاده تقدیری بخش داستان و سارا عسگری تونی از نجف آباد تقدیری بخش گزارش نویسی بودند.


همچنین در بخش بزرگسال مجموعه شعر «تفنگ سرفه کرد» از محمد دهریزی شایسته رتبه نخست شناخته شد و مجموعه شعر «خواب آبی موج‌ها» از فرشته امینی و شعر «خواهرم» از طاهره شهابی نفر دوم و سوم شدند.

در بخش داستان بزرگسال هم رمان «کارگاه بازی های یک سوسک کم‌حافظه» از زهرا شاهی برگزیده و داستان «امپراتور زاگرس» از الهام مزارعی و داستان «افسانه جزیره کبودان» از سمیه سیدیان مورد تقدیر قرار گرفتند.

در بخش کارگاه کتاب تصویری سپیدار هم از زهرا قدیری نویسنده کتاب «چه قدر پَر»، مریم بهرامی نویسنده و خانم افسانه صانعی تصویرگر، بخاطر کتاب «یکی مثل من»، مانا مداح نویسنده و سولماز جهانگیر تصویرگر، به خاطر کتاب «کسی از هیولا خبر ندارد» تقدیر شد و نفرات اول کارگاه سمیرا آرامی، نویسنده و معصومه صحبتی تصویرگر، به خاطر خلق کتاب «شکارگاه نخی» بودند که به ترتیب به نمایشگاه کتاب فرانکفورت و نمایشگاه تصویرگری بولونیا اعزام می‌شوند.

 

1- سیدرضا صالحی در این مراسم گفت: باید بدانیم اگر بنا است اتفاقی در این کشور شکل گیرد از مهدکودک و مدرسه خواهد بود. در واقع اگر امروز به دنبال تغییرات هستیم باید این تغییرات را از مدرسه آغاز کنیم، چراکه تغییرات فرهنگی و اجتماعی در ایران از مدرسه و آموزش و پرورش شروع می شود.نقطه آغاز تحول در کشورآموزش و پرورش است و قطار توسعه به مقصد نخواهد رسید، مگر اینکه اولین ایستگاه آن آموزش و پرورش باشد.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به توافق های این سازمان با وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: قرار است احکام شهردار مدرسه را به زودی به دانش آموزان اعطا کنیم و این فرآیند را به تدریج به کل مدارس پایتخت، تسری دهیم.
صالحی امیری با اشاره به ایده تشکیل شورایاری ها و نهادهای محلی از سوی احمد مسجد جامعی در سال های گذشته، گفت: امروز این ایده تبدیل به نهال تنومندی شده که حاصل آن ۳۵۴ سرای محله و ۳۵۰ نهاد شورایاری در تهران است. در واقع امروز پایتخت بیش از ۳۵۴ نهاد محلی دارد که وظیفه ما کمک به آنها است، نه مداخله در آنها.
وی افزود: خوشبختانه تفکر والد در شورای شهر جدید، فرهنگی و اجتماعی است، چراکه اعضا دارای بینش فرهنگی و اجتماعی هستند. این موضوع فرصتی طلایی برای ما در شهرداری تهران است.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به کارکردهای سرای محله در پایتخت گفت: هر سرای محله دارای ۱۰ خانه است و در هر خانه چندین کانون شکل گرفته است و همه این محلات و شورایاری ها از متن جامعه هستند. لازمه اداره تهران این است تا کاری را که آغاز شده گسترش دهیم و در سطح جدیدی کودکیاری ها در محلات شکل گیرد.
او در پاسخ به سوالی مبنی بر حق کودکان کار برای زیست اجتماعی، گفت: کودک کار یک پدیده زشت است که محصول زندگی شهری، صنعتی، فقر و شکاف طبقاتی است. باید از این پدیده سرافکنده باشیم، چراکه پدیده بسیار آزاردهنده و نگران کننده است.
وی عنوان کرد: در شهرداری تهران ۵ هزار کودک را تحت آموزش های شهروندی و توانمندسازی قرار دادیم. ما موظف هستیم به لحاظ انسانی و اداری بیش از هر موضوع دیگر به کودکان کار توجه کنیم و از طریق توانمندسازی و آموزش های لازم کمک کنیم تا این کودکان به دامان خانواده برگردند.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران ادامه داد: روزی می توانیم در تهران لبخند بزنیم که کودک کار در تهران نباشد و این شدنی است.


معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در پاسخ به سوال یکی از نوجوانان در خصوص انتظارات ایشان از قامت یک شهروند از مسئولان اجتماعی شهرداری، گفت: احساسی که من به عنوان یک شهروند نسبت به این جایگاه داشتم، این بود که کسی باید مسئولیت را قبول کند که برنامه ای برای پاک کردن چهره شهر تهران از آسیب های اجتماعی داشته باشد. امروز تمام عزم خود را جزم کرده ام تا با همکاری دوستان شورا و شهرداری بتوانیم در یک برنامه حداقل چهار تا پنج ساله بخشی از آسیب ها را از چهره شهر پاک کنیم و چهره زیباتری تحویل نسل های بعد بدهیم.

2- احمد مسجد جامعی دیگر مهمان این برنامه بود. او با بیان اینکه باید تلاش کنیم قدم‌های مهمتری علاوه بر فرهنگ‌سازی در حوزه اجرایی برداریم، گفت: تلاش می‌کنیم در سراهای محله اتاق‌های ویژه کودکان و نوجوانان پیش‌بینی شود و سال آینده فریدون عموزاده خلیلی، به عنوان مشاور صالحی امیری در حوزه کودکان، گزارشی از ایجاد این اتاق‌ها در همه محله‌های تهران ارایه دهد.


جشنواره سپیدار را اقدام خوبی ارزیابی کرد و گفت: اینکه در طول دوسال تعداد آثار رسیده به این جشنواره 5 برابر شده قابل تحسین است. در سال‌های پیشین این مراسم محدودتر بود و حضور مسئولین اجرایی در آن کمتر بود. اما امروز شاهد حضور بیشتر مسئولین در آن هستیم. امروز سیدرضا صالحی امیری در مقام معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران قول‌های خوبی داد و ما هم کمک می‌کنیم این قول‌ها اجرایی شود.

وی در ادامه بیان کرد: این مراسم برایم خیلی شیرین بود چون دیدم همه ایرانیان در آن مشارکت دارند و فقط مخصوص کلان‌شهرها نیست. مساله پرداختن به محیط‌زیست فراگیر شده و مهمتر اینکه دسترسی به ادبیات، هنر، شعر، داستان و معلم‌های خوب در سراسر ایران در حدی است که شاهد شکوفایی استعدادها در نقاط خوب کشور باشیم.
مسجد جامعی با بیان اینکه باید تلاش کنیم قدم‌های مهمتری علاوه بر فرهنگ‌سازی در حوزه اجرایی برداشته شود، گفت: امروز با سیدرضا صالحی امیری تفاهم کردیم در سراهای محله اتفاق‌های ویژه‌ای در حوزه کودک و نوجوان رخ دهد و اتاق‌هایی ویژه کودکان و نوجوانان پیش‌بینی شود و امیدواریم سال آینده فریدون عموزاده خلیلی، به عنوان مشاور صالحی امیری در حوزه کودکان، گزارشی از ایجاد این اتاق‌ها در همه محله‌های تهران ارایه دهد.


فریدون عموزاده خلیلی نیز در این مراسم با بیان اینکه هدف ما ایجاد باشگاه سپیدار با حضور کودکان و نوجوانان است، گفت: اگر قرار است کاری را به ثمر برسانیم باید از بچه‌ها شروع کنیم هرجا که بچه‌ها وارد شده‌اند اتفاق خوبی افتاده است. بر این اساس در جشنواره سپیدار هم طی سه دوره گذشته تعداد بچه‌هایی که شرکت کرده‌‌اند از 440 نفر در سال 1394 به دوهزار و 200 نفر در سال 1396رسیده است و این در شرایطی بوده که امکان تبلیغات زیادی هم نداشته‌ایم.
دبیر جایزه سپیدار در ادامه بیان کرد: البته علاوه بر رشد کمی شاهد رشد کیفی آثار هم بوده‌ایم و علاوه بر آثار داستانی تالیفی شاهد ارسال فیلم، کلیپ و عکس محیط‌زیستی هم بوده‌ایم. با وجود اینکه نمی‌توانیم از دو هزار و 200 کودک و نوجوان شرکت‌کننده در این دوره تقدیر کنیم اما آنها را به‌عنوان عضو باشگاه سپیدار می‌پذیریم و تلاش می‌کنیم در حد مقدوراتمان فرهنگ زیست‌محیطی و فعالیت محیط‌زیستی بیشتری داشته باشند.


وی در ادامه به قول‌های مسئولین و بچه‌ها در دو دوره‌ قبل جشنواره اشاره کرد و گفت: در نخستین سال جشنواره سپیدار قول دادیم که این جشنواره تداوم داشته باشد و از بچه‌ها هم قول گرفتیم که همراهی بیشتری داشته باشند که هر دو محقق شد. همچنین قول داده بودیم که آثار برگزیده را در قالب کتاب چاپ کنیم که محقق شد و 18 تا از کتاب‌هایی که آثار برگزیده سال اول و دوم سپیدار بودند را آماده کردیم و امروز آنها را رونمایی می‌کنیم. اما دلتنگی من از افرادی است که باید دغدغه اصلی‌شان این مساله باشد. ای کاش همراهی وزارت آموزش و پرورش و سازمان محیط‌زیست بیشتر از اینها بود. همچنین شهرداری تهران نیز در سال گذشته در حد مشارکت همکاری کرد اما انتظار ما بیشتر است چون امروز بحث کودکان و نوجوانان و شهر دوستدار محیط‌زیست برای مسئولان شهرداری بیشتر مطرح است امیدوارم شهرداری تهران برای این کار که بچه‌ها در آن مشارکت دارند کمک جدی‌تری کند.

دیدگاه شما 0 دیدگاه کاربران
امتیازدهی:
0
لطفا صبر کنید